Kundcase – Lipton

Utmaning
För Liptons räkning fick Wenderfalck i uppdrag att lyfta ”Te som trend”. Genom att skapa en tetrend skulle försäljningen av te öka och därmed också Liptons försäljning.

Lösning
Kampanjen byggdes upp kring en undersökning bland svenska medborgare där deras tevanor kartlades. Till projektet knöts också en barista och en professor som forskat på teets positiva hälsoeffekter.

Projektet lanserades vid en pressträff. Där fick journalister matnyttig information, så som undersökningsresultat och forskningsresultat. Pressträffen bjöd också på mer lättsamma aktiviteter, såsom att baristan blandade tedrinkar och bjöd på sina bästa tetips. Bilder på tedrinkar togs fram tillsammans med nyhetsgrafik och övrigt bakgrundsmaterial. Intresset för projektet har varit mycket stort och materialet har kunnat användas i flera olika sammanhang.  I somras användes exempelvis drinkarna i media som tips på alkoholfria sommardrinkar.