Wenderfalck och MTV vinner guld i The Mashies

Tillsammans med MTV kammade Wenderfalck, som enda svenska byrå hem guld med kampanjen Match Machine i den internationella marknadsföringstävlingen The Mashies. Match Machine vann i kategorin Best Facebook Campaign.

Marknadsföringstävlingen The Mashies, som arrangeras av det tongivande techmediet Mashable, uppmärksammar kreativitet på webben och belönar de bästa kampanjerna inom digital marknadsföring. Bidragen bedöms bland annat efter kvalitet, innovativ användning av media, strategi och samt vilken effekt kampanjen fått.

Tillsammans med MTV och kampanjen Match Machine tog Wenderfalck guld i kategorin Best Facebook Campaign. Facebook-appen Match Machine togs fram för att sprida kännedom om MTVs nya realityserie Are you the one, där deltagarna ska hitta sin perfekta match. Genom att nyttja programkonceptet i Facebook-appens mekanik fick målgruppen reda på vad programmet gick ut på samtidigt som de kunde hitta sin egen match bland sina Facebookvänner. Kampanjen har i dagsläget genomförts på 25 marknader och skapat över 834 miljoner visningar på Facebook. Match Machine är en av de mest lyckade digitala kampanjerna i MTVs historia – någonsin.

Fram till idag har över 95 miljoner matchningar över hela världen gjorts och över 7 miljoner delningar har resulterat i nästan en miljard visningar på Facebook. Den stora uppmärksamheten har bidragit till att programmet blev en succé och nu är inne på sin andra säsong.