Gör det själv – Ta makten över din tid

Det är lätt att bli överväldigad av all information som flödar i den sociala webben. Det Twittras, bloggar uppdateras och nya statusar på Facebook fylls på. Traditionella nyhetskällors hemsidor uppdateras konstant. Och mailboxen fylls på med massa olästa mail…

”Jag har inte tid” är således ett av de vanligaste argumenten som vi möter när personer och företag funderar på att själva ge sig in i sociala medier. Well, i grunden är det ju en prioriteringsfråga, men visst – att hålla sig uppdaterad och engagerad tar tid. Troligen har du redan dagliga rutiner där du kan bygga in detta.

Här kommer några tips på hur du kan hantera sociala medier effektivt och till och med spara in lite tid. (more…)

Gör det själv – samla din omvärld

Att som företag använda sociala medier är att syssla med relationsmarknadsföring ställd på sin spets. Ett bra mål är att hela tiden bidra med innehåll som är relevant. Relevant i det här fallet är innehåll som andra efterfrågar. Det är inte alls säkert att det är samma saker som du själv från början hade trott. Därför är omvärldsbevakning steg ett när det gäller ditt engagemang.

Den gamla sanningen att all kommunikation sker på mottagarens villkor blir extra tydlig när vi pratar om marknadsföring i det som kallas sociala medier. Det du till en början behöver ägna mest energi åt är att lyssna på hur snacket går kring ditt företag, dina varumärken eller för all del, dig själv. Egentligen är det inga konstigheter. Vi ska gå igenom hur du enkelt, på bara några minuter, kan öppna upp dina öron och ögon för det som sker i din omvärld. (more…)