Twitterskola för företag – Del 3

Det pratas troligen på nätet om ditt varumärke. Precis som i fikarummet tycker människor till online och ditt första steg bör vara att ta reda på var, hur och när det pratas om dig, ditt företag och dina varumärken. Pratas det inte om just dig kanske samtal pågår om den kategori eller kultur ditt företag finns i. För att du ska veta måste du börja leta.

För en tid sedan gjorde Twitter om sin startsida och utan att vara inloggad möts man nuförtiden direkt av en sökruta. Signalen från Twitter är tydlig; ta reda på vad det pratas om just nu. På startsidan kan du givetvis sätta igång, men du kan gräva djupare än så, den avancerade söksidan hjälper dig.

(more…)

Twitterskola för företag – Del 2

Här kommer del två i vår Twitter-skola för företag. I den förra delen gick vi igenom några av grunderna för hur du kommer igång.

Här följer några punkter som gör att du får ut mer att ditt engagemang på Twitter och gör det enklare och roligare. Vi går bland annat igenom hur du håller reda på olika samtalsämnen och hur du kan hantera länkar.

(more…)

Twitterskola för företag – Del 1

Twitter är en enkel social tjänst att använda, men det kan ändå för nybörjaren vara lite knepigt att komma igång och att upptäcka den stora nytta du och ditt företag faktiskt kan få ut. Nyttan kan bestå av flera delar och några exempel kan vara:

1. Förbättra relationen till och förståelsen för dina medarbetare.

2. Bättre kunskap om vad som är viktigt för dina kunder och intressenter.

3. Skapa förtroende och vara en tillgång genom att hjälpa till.

Här är första delen i vår Twitter-skola som hjälper dig att komma igång att med ditt företags twittrande. Det är några tips som hjälper dig att använda Twitter som ett kraftfullt 140-teckens kommunikationsverktyg.

(more…)