Wenderfalck kontor

Praktisera hos oss!

Sugen på byråvärlden?

Vi är alltid nyfikna på nya talanger. Går du en utbildning inom kommunikation eller marknadsföring och har tid avsatt för praktik? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi tar emot praktikanter och som praktikant får du delta i det dagliga jobbet på byrån och möjlighet att testa dina vingar. Vi söker dig som är intresserad av en roll som:

Till hösten söker vi främst två praktikanter:

Junior projektledare

Du får inblick i det dagliga arbetet som junior projektledare och ingår i projektgrupper – som delaktig i större projekt, men ges även möjlighet att driva mindre projekt. Praktiken blir mest givande om du spenderar minst tre månader hos oss.

Junior kreatör

Som praktikant arbetar du nära Wenderfalcks kreatörsteam som består av designers, AD och digitala rådgivare. Dina uppgifter består av att stötta olika projekt med enklare design, idé och planeringsarbete.

Låter det intressant? Hör av dig till Hillevi med CV och några rader om dig själv och varför du vill praktisera hos oss!

webby

Två Honorees i Webby Awards!

Webby Awards är en årlig internationell tävling som prisar världens bästa webbplatser och appar. Projektet Prata med Rymden, som vi genomförde tillsammans med Fri Tanke Förlag, fick två hedersomnämnanden i kategorierna Education & Discovery och Weird.

Med över 12 000 bidrag inskickade till tävlingen är vi självklart väldigt glada för omnämningarna!

Läs mer om Prata med rymden i kategorierna Education & Discovery och Weird.

topheader

Designer till Wenderfalck

Vi på Wenderfalck söker en grafisk designer med digitalt fokus till vårt team.

Wenderfalck är en av Sveriges ledande byråer inom marknads-PR. Tillsammans med oss kommer du jobba med att ta fram innovativa kampanjer, med några av Sveriges största konsumentvarumärken som uppdragsgivare. Du kommer även ha en viktig roll i byråns egen marknadsföring.

Du är fullt insatt i de förutsättningar som gäller för att skapa design idag. Du har ett tydligt digitalt fokus, men har heller inga problem med att skapa form för andra medium. Du är en kreatör och lagspelare som bidrar i kreativa processer och gillar att vidareutveckla koncept och idéer så att de får ytterligare höjd och tas hela vägen i mål.

Här på Wenderfalck kommer du i olika projekt och uppdrag komma i kontakt med i princip alla våra kunder och bör därför gilla en varierad arbetssituation och snabba puckar.
Det är ett krav att du är väl bevandrad i de senaste tekniska förutsättningarna och begreppen. Det är ett plus om du har kompetens inom utveckling eller något annat område till exempel After Effects, illustration, 3D, fotografering eller film.

Att du är rätt person, har driv, engagemang och talang är viktigare än hur många år du har i arbetslivserfarenhet.

Skicka din ansökan med portfolio till work@wenderfalck.com senast den 25/4.

Screen Shot 2014-03-31 at 17.42.12

Kom fram! Lösningen för en bättre stad.

Problem

Städer är sällan tillräckligt anpassade för rörelsehindrade människor. Trappor, höga kanter och jobbiga backar utgör alla hinder som begränsar rörelseförhindrades vardag och förminskar möjligheten att leva ett självständigt och spontant liv. Att öka tillgängligheten är även viktigt eftersom det bidrar till känslan av att klara sig själv, något som är centralt inte minst för ungdomar.  

Insikt

Vardagshinder för rörelsehindrade blir inte tillräckligt uppmärksammade på grund av att de inte utgör ett problem för resten av befolkningen.  

Syfte

Att skapa möjligheter till ett självständigt liv, öka kännedomen för RBU samt driva opinion. Vi vill också synliggöra problemet för allmänheten, öka kännedomen för RBU och samtidigt lösa vardagsproblem för rörelsehindrade människor.

Idé

RBU introducerar Kom fram, en app som belyser hinder och visar vägar runt platser som inte är framkomliga för rörelsehindrade.

Datan över de hinder som rapporteras in samlas och används i opinionsbildande syfte.

Screen Shot 2014-03-31 at 17.43.46

Utförande

Kom fram är en app där vem som helst kan markera hinder i staden. Förutom att markera ut dessa kan användare även planera sin färdväg via Kom fram. När rullstolsmarkören aktiveras räknar Kom fram ut hinderfria vägar i staden och underlättar på så sätt vardagen för rörelsehindrade. Kom fram finns tillgänglig för alla mobila enheter, inklusive Google Glass, vilket ökar användbarheten ytterligare.

mockup-sajt

Kom fram pitchas sedan mot media. Först till internationella teknikmedier för att skapa trovärdighet, sedan till svensk press.

Debatten om rörelsehindrades situation lyfts upp och Kom fram skapar visuellt och konkret innehåll att använda i framtida opinonsbildningsarbete. För att öka genomslaget ytterligare engageras även företag. Varje gång en platsvarning inkommer donerar då företaget Kom fram antal kronor till RBU och hjälper till att förbättra stadens framkomlighet.

Kampanjen innehåller olika nyhetsvinklar. I politiskt opinionsarbete visar Kom fram exempelvis hur orättvis vår stadsplanering är och att den behöver förbättras.

mockup-sajt-2

Allmänheten får tack vare Kom fram upp ögonen för rörelsehindrades situation och kan på ett enkelt sätt bidra till en förbättrad situation genom användandet av appen.

Kom fram och RBU skapar inte bara möjligheter till ett självständigt liv för rörelsehindrade – den förändrar synen på stadsmiljöns tillgänglighet hos hela befolkningen.

Läs mer på Dagens Media.

Nycklar på drift

Var fjärde umeåbo engagerade sig i Stora Hotellets återinvigning

Istället för en fest för VIP-gäster när Stora Hotellet i Umeå återinvigdes valde man att bjuda in Umeåborna att bo på hotellet under premiärnatten. Med kampanjen ”Nycklar på drift” utlyste hotellet en stor nyckeljakt som engagerade över 31 000 Umeåbor. Bakom kampanjen står PR-byrån Wenderfalck, reklambyrån Halleluja och eventbyrån Heja!.

– För oss var det en självklarhet att fylla hotellet med Umeåbor under premiärdygnet och det är så otroligt roligt att kampanjen Nycklar på drift blev en sådan succé, säger hotelldirektören Anna Gemrud Mörner.

Under två veckor placerades 49 nycklar ut på offentliga, men hemliga platser runt om i staden. På storahotelletumea.se släpptes varje dag ledtrådar som visade vägen till de olika gömställena. För att få fler ledtrådar kunde man ansluta med sitt Facebook-konto och uppmuntra sina vänner att också delta i nyckeljakten.

Intresset för nyckeljakten var stort. Under kampanjperioden hade webbplatsen över 81 000 besök, och den genomsnittliga besökstiden var drygt fem minuter. På Facebook delade 1 400 personer länken, vilket resulterade i över en halv miljon visningar.

Vinnarna av nycklarna fick checka in tillsammans med en vän på Stora Hotellet under premiärdygnet den 28 februari–1 mars. På kvällen bjöds alla hotellets gäster på en trerätters middag på hotellets restaurang Gotthards krog.

Kolla gärna in: Stora Hotellet på Facebook och Resumé för mer info.

Sida 1 av 2712345...101520...Sista