Nokia lanserar social media newsroom

Idag är det premiär för Nyheter om Nokia, ett svenskt social media newsroom. Tanken är att samla relevant innehåll även från externa källor, och därmed passa alla som är intresserade av Nokia.

Såhär fungerar nyhetsrummet
Högst upp till vänster hittar du bloggen med aktuella inlägg som inte behöver vara av nyhetskaraktär. Vi ser det som en naturlig plats för Nokia att tycka och tipsa snarare än att lansera nyheter. Samtliga inlägg är givetvis öppna för läsarens kommentarer.

Till höger hittar du en videospelare, där vi publicerar relevanta Youtube-filmer. Direkt under den finns två flöden. Det ena är från svenska bloggar som nämner Nokia och har indexerats av bloggsökmotorn Twingly. Det andra är internationellt och visar de senaste länkarna som hamnar på Digg.com.

Nokia Conversations
Nokia Conversations är Nokias team av Twittrare och du kan se deras flöden här. Följ dem gärna på Twitter också. De ger information, uppdateringar och nischade nyheter om Nokia (och ett eller annat banalt skämt).

Bilder och pressmeddelanden
Du hittar också Nokia-relaterade bilder. Dels användbara bilder på talespersoner och loggor men också favoritbilder från Flickr.

Sedan följer Nokias egna pressmeddelanden och bilder på produkter och tjänster som hämtas automatiskt från Nokias konto på Newsdesk.

Delicious
Längst ner finns flera olika RSS-flöden du kan prenumerera på. Där finns också ett flöde från länkdelningstjänsten Delicious.com där vi samlar de mest populära Nokia-länkarna.

Creative Commons
Innehållet på Nyheter om Nokia har en Creative Commons-licens och du kan läsa om vad som gäller här: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/

Vi hoppas och tror att nyheter.nokia.se blir en relevant samlingsplats med innehåll för bloggare, journalister och konsumenter som vill informera sig och interagera med Nokia.

Du är som vanligt varmt välkommen med tankar och synpunkter!