Ska vi finnas i sociala medier?

Frågan är fortfarande extremt vanlig på stora företag, och med tanke på hur kommunikationen kring ett varumärke styrdes före bloggar, Facebook och Youtube, är den rent av logisk.

Varumärkesägaren bestämde allt från hur det skulle se ut rent grafiskt till vem som fick säga vad i vilken kanal. Varumärkesplattformen förklarade strategin som skulle säkerställa kundernas gillande och ett fåtal betrodda talespersoner budskapstränades för att kunna leverera samma budskap gång på gång på gång..

Utan att ifrågasätta vad sociala medier egentligen betyder har många marknadsförare enbart sett alla “nya kanaler” som ytterligare en möjlighet att få ut sina budskap.

Frågan om sociala medier landar på de flesta håll i antingen:
-Nej! Vi är ett företag och kanalen är för oseriös för oss
eller
Ja! Det är en kostnadseffektiv kanal med stor räckvidd (så vi kan göra mycket mer av det dåliga).

Gör ett enkelt test istället; Googla ditt företagsnamn, eller ditt eget namn för den delen.
Hittar du bara länkar till inlägg och innehåll som du själv har skapat? (isf. så har du ett mycket allvarligt problem. Ingen pratar om dig..)

Ett aktuellt exempel på vad maktskiftet sociala medier egentligen innebär är SJ.
SJ finns på Facebook och på Twitter. Jag har ingen aning om hur deras arbete och målsättningar ser ut men jag gissar att de liksom många andra utvärderar “kanalerna” med stort fokus på hur effektiva de är för att få ut SJ’s budskap.

Men trots att nästan 2500 personer “gillar” SJ på Facebook och 4400 twittrare “följer” företaget så har tågpendlaren Fredrik Stenbeck känt sig tvingad att starta sajten ursparat.se. Hans mål; att SJ ska lyssna.

Investera fem minuter i att surfa runt lite på sajten samtidigt som du funderar på hur nära SJ’s varumärkesplattform den ligger, hur många budskap som förankrats i deras kommunikationsavdelning, och hur den här bilden av SJ sprider sig via resenärernas berättelser. Fundera även på om någonting liknande skulle kunna hända ditt företag. Och vad du kan göra för att slippa hamna där.

Det finns så mycket att säga om begreppet sociala medier och marknadsföring, men en sak måste i alla fall hinnas med innan ni rusar ut i djungeln av trendiga verktyg och kanaler. En viktig sak:

Det är inte du som bestämmer om du ska finnas i sociala medier.