Wenderfalck söker copywriter/kreatör

Vi vill förstärka vårt kreativa team med en copywriter/kreatör. Vi söker dig som har ett PR-perspektiv på idé och ser att relevans och förståelse för kultur, omvärld och faktiska drivkrafter är det som måste ligga till grund för effektiv kommunikation och en bra idé som förtjänar uppmärksamhet.

Rollbeskrivning
Som kreatör på Wenderfalck arbetar du tillsammans med andra kreatörer och specialister för att skapa framgångsrika projekt som utvecklar våra kunders affärer. Du ser dig själv som en hybridkreatör som kan röra dig mellan olika discipliner. Kanske arbetar du idag som copy på byrå eller redaktör på mediehus. Det spelar inte så stor roll. Det viktiga är att du är duktig på att skriva, van vid att skapa kampanjer/koncept, pitcha idéer för nya och befintliga kunder samt förstår hur man engagerar människor utifrån deras förutsättningar och intressen. Vi tror att du har ett öppet sinne när det gäller att lösa problem – idén kan vara vad som helst. Vi är övertygade om att du har ett stort intresse för samhällsdebatt och populärkultur.

Tillsammans med oss kommer du att arbeta med att ta fram kreativa idéer, koncept och kampanjer som på riktigt berör människor och skapar effekt för våra kunder. Du älskar att skriva och omsätta spännande tankar till begripliga och fängslande ord. Hos oss kommer du att ägna dig åt rent idéarbete och utförande men också en stor del research och produktion i form av exempelvis webbcopy, captions, content- och pressmaterial i olika former. Du kommer att arbeta i en tight kreatörsgrupp där alla bidrar och tar ansvar för att skapa den bästa och mest relevanta lösningen på våra uppdrag.

Profil och kvalifikationer

 • Några års arbetserfarenhet från en kreativ bransch, troligen på byrå.
 • Erfarenhet av insiktsdrivet idéarbete och paketering.
 • Du har en sann kärlek för att skriva. Långt, kort, roligt, känslomässigt – du skriver allt.
 • Förståelse för och en tro på förtjänad kommunikation med intresse att fortsätta utvecklas inom flera discipliner – PR, online, video, koncept etc.
 • Som person är du engagerad, positiv, trygg och har ett starkt självledarskap. Som konsult på Wenderfalck behöver du vara driven, ansvarstagande och engagerad i din egen planering, även om vi alltid jobbar i team.
 • Verbalt stark och van vid att presentera för kund – såväl på svenska som engelska.

Vad vi erbjuder

 • En utmanande och spännande roll där du har möjlighet att växa.
 • En stimulerande miljö med kollegor som, precis som du, vill bli bäst på det de gör.
 • Konkurrenskraftig lön och tjänstepension.
 • Möjlighet att vara med och påverka såväl den dagliga verksamheten som den långsiktiga utvecklingen för byrån. Vi är en relativt platt organisation och prioriterar kollektivet högt.
 • Stockholms bästa utsikt från vårt kontor högst upp i Skrapan på Södermalm med viss möjlighet till distansarbete.

Wenderfalck är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Sedan starten har vi arbetat med kreativ marknadskommunikation på mottagarens villkor, med målsättningen att kombinera kreativitet i världsklass med effektiv distribution och högsta kvalitet i genomförande för att skapa affärsnytta för våra kunder. Alltid utifrån ett förtjänat perspektiv.

Vi är övertygade om att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och kompetenser gör oss till en bättre byrå och uppmuntrar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi just nu gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Ansökan
Hör av dig till vår byråchef Maria Strandlund (maria.strandlund@wenderfalck.com) om du har några frågor eller funderingar kring rollen. Om du känner att du är den vi söker, vänligen skicka din ansökan och eventuella portfolio till work@wenderfalck.com. Märk din ansökan med ”Copy”. Sista ansökningsdag är 1 februari, men intervjuer sker löpande och vi ser gärna att tjänsten tillsätts snarast möjligt.