Wenderfalck söker en AD/kreatör

Wenderfalck växlar nu upp sin satsning på kreativitet. Därför söker vi en AD/kreatör som tycker att de bästa idéerna bygger på en stark kärna som fångar människors uppmärksamhet. För att lyckas med sin kommunikation tror vi på att man måste förtjäna folks uppmärksamhet – inte köpa den. Det är därför vi alltid utgår från målgruppens intresse när vi kommunicerar – inte från en medieplan.

Vi på Wenderfalck tror vi inte på vassa armbågar och attityd. Vi vet att det bästa jobbet görs i en miljö där man känner sig trygg, sedd och respekterad.

Lite om dig då. Vi tror att du har jobbat på byrå ett par år och att du tycker att faktiska och relevanta drivkrafter är det som ligger till grund för effektiv kommunikation och bra idéer. Och att du nu letar efter en byrå med en bra kundstock i ett spännande skede.

Rollbeskrivning
Du ser dig själv som en hybridkreatör som kan röra dig mellan olika discipliner, men arbetar troligen idag som art director på byrå där du ansvarar för det kreativa och visuella uttrycket i kampanjer. Du är van vid att skapa visuellt tilltalande kampanjer/koncept, pitcha idéer för kund samt förstår hur man engagerar människor utifrån deras förutsättningar och intressen. Vi tror att du har ett öppet sinne när det gäller att lösa problem – idén kan vara vad som helst så länge den är relevant och förtjänar folks uppmärksamhet och tid. Vi är övertygade om att du har ett stort intresse för samhällsdebatt och populärkultur.

Hos oss kommer du arbeta i olika kundteam tillsammans med andra kreatörer och specialister med att ta fram kreativa idéer, koncept och kampanjer som på riktigt berör människor och skapar effekt för våra kunder. Du älskar att gestalta information visuellt och omsätta spännande tankar till begripliga och fängslande uttryck. Utöver att vara en idéstark kreatör är du van vid att producera material i program som Illustrator, After Effects, Photoshop och InDesign. Förutom idéarbete innebär tjänsten en stor del research och produktion i form av exempelvis design och rörlig bildproduktion. Du kommer att arbeta i en tight kreatörsgrupp där alla bidrar och tar ansvar för att skapa den bästa och mest relevanta lösningen på våra uppdrag.

Profil och kvalifikationer

 • Några års arbetserfarenhet från en kreativ bransch, troligen på byrå.
 • Erfarenhet av insiktsdrivet idéarbete och paketering.
 • Du älskar visuellt uttryck. Bild, rörligt, animeringar, färger, typsnitt – allt ger dig puls.
 • Förståelse för och en tro på förtjänad kommunikation med intresse att fortsätta utvecklas inom flera discipliner – PR, online, koncept etc.
 • Du är engagerad, positiv, trygg och har ett starkt självledarskap.
 • Som kreatör på Wenderfalck behöver du vara driven, ansvarstagande och engagerad i din egen planering, även om vi alltid jobbar i team.
 • Verbalt stark och van vid att presentera för kund – såväl på svenska som engelska.

Vad vi erbjuder

 • En utmanande och spännande roll där du har möjlighet att växa.
 • En stimulerande miljö med kollegor som, precis som du, vill bli bäst på det de gör.
 • Konkurrenskraftig lön och tjänstepension.
 • Möjlighet att vara med och påverka såväl den dagliga verksamheten som den långsiktiga utvecklingen för byrån. Vi är en relativt platt organisation och prioriterar kollektivet högt.
 • Stockholms bästa utsikt från vårt kontor högst upp i Skrapan på Södermalm med viss möjlighet till distansarbete.

Om oss
Wenderfalck är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Sedan starten har vi arbetat med kreativ marknadskommunikation på mottagarens villkor, med målsättningen att kombinera kreativitet i världsklass med effektiv distribution och högsta kvalitet i genomförande för att skapa affärsnytta för våra kunder. Alltid utifrån ett perspektiv av att de bästa idéerna är idéer som fångar folks uppmärksamhet.

Förutom kreativ höjd är arbetsmiljö en viktig fråga för oss och vårt arbete med att skapa en hållbar och inkluderande arbetsmiljö resulterade i att vi blev nominerade till utmärkelsen ”Årets byrå – Bästa arbetsgivare” som delas ut av fackförbundet DIK, i samarbete med undersökningsföretaget Regi.

Vi är övertygade om att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och kompetenser gör oss till en bättre byrå och uppmuntrar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi just nu gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Ansökan
Hör av dig till vår byråchef Maria Strandlund (maria.strandlund@wenderfalck.com) om du har några frågor eller funderingar kring rollen. Om du känner att du är den vi söker, vänligen skicka din ansökan och eventuella portfolio till work@wenderfalck.com. Märk din ansökan med ”AD”. Sista ansökningsdag är 6 maj, men intervjuer sker löpande och vi ser gärna att tjänsten tillsätts snarast möjligt.