Wenderfalck söker en designer

Nu skalar vi upp vår satsning på kreativitet. Därför söker vi nu en designer som tycker om att paketera insiktsfulla idéer på ett relevant och tilltalande sätt i flera olika medier.

På Wenderfalck skapar vi kampanjer som vilar på grunden att fånga människors uppmärksamhet. Vi köper oss inte till framgång – vi bygger den utifrån ett lagarbete som sätter målgruppens intresse i fokus. Inte en mediaplan.

Vi tror inte på vassa armbågar och attityd för vi vet att det bästa jobbet görs i en miljö där man känner sig trygg, sedd och respekterad. Nu senast blev vi nominerade som Årets Arbetsgivare i Årets Byrå. Det är något som vi är väldigt stolta över, för vi vet att en bra sammanhållning och en arbetsplats med utrymme för alla bygger en bra grund för kreativa lösningar med hög höjd.

Rollbeskrivning

Vi söker en designer som tycker om att producera och stötta de kreativa teamen med produktion och idé på utförande. Helst har du jobbat på byrå eller liknande i ett par år, och där har du gjort allt ifrån att klippa film, animera och illustrera till att skapa profiler och designa i flera olika kanaler.

Hos oss kommer du arbeta i olika kundteam tillsammans med andra kreatörer och specialister för att ta fram kreativa lösningar som på riktigt berör människor och skapar effekt för våra kunder. Du vet hur man gör information visuellt tilltalande och hur man gör för att förvandla idéer till fängslande och pedagogiska uttryck. Du är van vid att producera material i program som Illustrator, After Effects, Photoshop, InDesign och Keynote. Tjänsten innebär en stor del research och produktion i form av exempelvis design och rörlig bildproduktion. Du kommer att arbeta i en tight kreatörsgrupp där alla bidrar och tar ansvar för att skapa den bästa och mest relevanta lösningen på våra uppdrag.

Profil och kvalifikationer

  • Några års arbetslivserfarenhet från en kreativ bransch, troligen på byrå.
  • Erfarenhet av att paketera idéer till ett visuellt uttryck utifrån bildkomposition, rörligt, animeringar, färger och typsnitt. Den visuella helheten vilar på detaljer.
  • Förståelse för, och en tro på, förtjänad kommunikation med intresse att fortsätta utvecklas inom flera discipliner – PR, online, koncept etc.
  • Du är engagerad, positiv, trygg och har ett starkt självledarskap.
  • Som designer på Wenderfalck behöver du vara driven, ansvarstagande och engagerad i din egen planering, även om vi alltid jobbar i team.

Vad vi erbjuder

  • En utmanande och spännande roll där du har möjlighet att växa.
  • En varm, välkomnande och rolig arbetsmiljö med kollegor som, precis som du, vill bli bäst på det de gör.
  • Konkurrenskraftig lön och tjänstepension.
  • Möjlighet att vara med och påverka den dagliga verksamheten och den långsiktiga utvecklingen för byrån. Vi är en relativt platt organisation och prioriterar kollektivet och den individuella trivseln väldigt högt.
  • Stockholms bästa utsikt från vårt kontor högst upp i Skrapan på Södermalm med viss möjlighet till distansarbete.

Om oss
Wenderfalck gör prisvinnande kommunikation för Sveriges ledande varumärken. Sedan starten har vi arbetat med kreativ marknadskommunikation på mottagarens villkor, med målsättningen att kombinera hög kreativitet med ett krispigt utförande och en effektiv distribution för att skapa affärsnytta för våra kunder. Alltid utifrån ett förtjänat perspektiv.

Vi är övertygade om att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och kompetenser gör oss till en bättre byrå och uppmuntrar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi just nu gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Ansökan
Hör av dig till vår byråchef Maria Strandlund (maria.strandlund@wenderfalck.com) om du har några frågor eller funderingar kring rollen. Om du känner att du är den vi söker, vänligen skicka din ansökan och portfolio till work@wenderfalck.com. Märk din ansökan med ”Designer”. Sista ansökningsdag är 24 juni, men intervjuer sker löpande och vi ser gärna att tjänsten tillsätts snarast möjligt.