Wenderfalck söker rådgivande projektledare

Efter flera pitchvinster behöver vi nu förstärkning i form av en rådgivande projektledare som vill hjälpa till att ta vårt starka och framgångsrika erbjudande om idédriven, förtjänad kommunikation vidare. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda PR- och kommunikationsuppdrag direkt mot kund, som daglig kontakt med ansvar för team och produktion.

Rollbeskrivning
Som rådgivande projektledare på Wenderfalck arbetar du tillsammans med andra specialister, juniorkonsulter och kreatörer för att skapa framgångsrika projekt som utvecklar våra kunders affär. Vi tror att du har ett starkt intresse av att lära dig mer om idédriven kommunikation och en önskan om att främst jobba med konsumentorienterade projekt.

Du kommer att arbeta i olika projektteam och ha en operativ roll där du är delaktig i såväl planering som genomförande av aktiviteter med PR-fokus. Du är strukturerad, bra på att leda ett team och kan PR-hantverket – har en god förmåga att identifiera relevansen och är en duktig skribent som kan ansvara för produktion och genomförande med stöd av juniora kollegor. Du är självgående i den dagliga kunddialogen med en senior kundansvarig som bollplank.

Som person tror vi att du har energi, är intresserad och trivs i sociala situationer. Vi är övertygade om att du har ett stort intresse för samhällsdebatt och populärkultur. Är prestigelös, mån om dina kollegor, trivs att jobba i team och i konsultrollen.

Profil och kvalifikationer 

 • 3-6 års relevant erfarenhet. Bakgrund från kundsidan inom PR eller marknadsföring är meriterande.
 • Relevant utbildning inom marknadsföring, kommunikation, statsvetenskap eller journalistik.
 • Är en duktig skribent och har vana att ha mediekontakter.
 • En duktig projektledare – noggrann och strukturerad.
 • Ser dig troligen i en framtida roll som kundansvarig inom ett par år.
 • Verbalt stark och van vid att presentera för kund – såväl på svenska som engelska.
 • Som person är du engagerad, positiv, trygg och har ett starkt självledarskap. Som konsult på Wenderfalck behöver du vara driven, ansvarstagande och engagerad i din egen planering, även om vi alltid jobbar i team.

Vad vi erbjuder

 • En utmanande och spännande roll där du har möjlighet att växa.
 • En stimulerande miljö med kollegor som, precis som du, vill bli bäst på det de gör.
 • Konkurrenskraftig lön och tjänstepension.
 • Möjlighet att vara med och påverka såväl den dagliga verksamheten som den långsiktiga utvecklingen för byrån. Vi är en relativt platt organisation och prioriterar kollektivet högt.
 • Stockholms bästa utsikt från vårt kontor högst upp i Skrapan på Södermalm.

Wenderfalck är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Sedan starten har vi arbetat med kreativ marknadskommunikation på mottagarens villkor, med målsättningen att kombinera kreativitet i världsklass med effektiv distribution och högsta kvalitet i genomförande för att skapa affärsnytta för våra kunder. Alltid utifrån ett förtjänat perspektiv.

Vi är övertygade om att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och kompetenser gör oss till en bättre byrå och uppmuntrar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi just nu gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Skrapan på Södermalm, Stockholm men med möjlighet till visst distansarbete.

Ansökan
Hör av dig till personalansvarig Jens Elfsberg (jens.elfsberg@wenderfalck.com) om du har några frågor eller funderingar kring rollen. Om du känner att du är den vi söker, vänligen skicka din ansökan och CV till work@wenderfalck.com. Märk din ansökan med ”Projektledare”. Sista ansökningsdag är 31 augusti, men intervjuer kommer att ske löpande under augusti.