Wenderfalck söker SoMe Koordinator

Efter flera pitchvinster behöver vi nu förstärkning i form av en Digital Coordinator som vill hjälpa till att ta vårt starka och framgångsrika erbjudande inom idédriven, förtjänad kommunikation vidare. 

Vi söker dig som har erfarenhet av att koordinera influencer marketing- och sociala medieuppdrag och stötta projektledare och kundansvariga i det dagliga arbetet.

 

Rollbeskrivning

Som Digital Coordinator på Wenderfalck arbetar du nära projektledare inom sociala medier och influencer marketing för att skapa framgångsrika projekt och kampanjer. I det dagliga arbetet kommer du exempelvis att jobba med Facebook Ads Manager, stötta upp i produktion av contentplaner och hålla dialog med profiler i samband med influenceraktiveringar. 

Du är strukturerad, snabbfotad och ansvarstagande – har en god förmåga att vara proaktiv i arbetet med sociala medier och har stor förståelse för det digitala medielandskapet och digitala trender. Du ansvarar för produktion och genomförande med stöd av kollegor och är självgående i det dagliga arbetet med en projektledare som bollplank.

Som person är du engagerad och trivs i sociala situationer. Vi är övertygade om att du har ett stort intresse för populärkultur och digitala trender. Är prestigelös, mån om dina kollegor och trivs att jobba i team och i konsultrollen.

 

Profil och kvalifikationer 

 • 1-3 års relevant erfarenhet (tex bakgrund från mediebyrå, kommunikationsbyrå eller liknande).
 • Relevant utbildning inom marknadsföring, digital kommunikation, eller motsvarande.
 • Analytisk, noggrann, självgående och engagerad i din egen planering, även om vi alltid jobbar i team.
 • Erfarenhet av Facebook Ads Manager, Creator Studio och Google Analytics.

 

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Ansvarar för genomförandet av influencerkampanjer från ax till limpa: scouta profiler; dialog med profiler och agenturer kring avtal, brief, utkast och publicering; insamling av resultat och skapa slutrapport.
 • Stötta i planering av kampanjer med research, insikter och data. 
 • Samla in data och statistik från digital annonsering.
 • Stötta upp i produktion av contentplaner.
 • Publicera och schemalägga annonser i Facebook Ads Manager.

 

Vad vi erbjuder

 • En utmanande och spännande roll där du har möjlighet att växa.
 • En stimulerande miljö med kollegor som, precis som du, vill bli bäst på det de gör.
 • Konkurrenskraftig lön och tjänstepension.
 • Möjlighet att vara med och påverka såväl den dagliga verksamheten som den långsiktiga utvecklingen för byrån. Vi är en relativt platt organisation och prioriterar kollektivet högt.
 • Stockholms bästa utsikt från vårt kontor högst upp i Skrapan på Södermalm.
 • Wenderfalck är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Sedan starten har vi arbetat med kreativ marknadskommunikation på mottagarens villkor, med målsättningen att kombinera kreativitet i världsklass med effektiv distribution och högsta kvalitet i genomförande för att skapa affärsnytta för våra kunder. Alltid utifrån ett förtjänat perspektiv.

 

Vi är övertygade om att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och kompetenser gör oss till en bättre byrå och uppmuntrar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi just nu gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Skrapan på Södermalm, Stockholm, men med möjlighet till visst distansarbete.

Ansökan

Hör av dig till fanny@wenderfalck.com om du har några frågor eller funderingar kring rollen. Om du känner att du är den vi söker, vänligen skicka din ansökan och CV till work@wenderfalck.com. Märk din ansökan med SoMe Koordinator. Sista ansökningsdag är 1 oktober, men intervjuer kommer att ske löpande.